Upplev Söderåsen

Vertikalt collage

Kanske är det…

…kulturen eller naturen som lockar. Eller kanske vill du bara ta det lugnt och njuta av omgivningen och tystnaden. Vi på Söderåsen kan erbjuda en komplett och givande vistelse för nästan alla intressen och smaker. Nedan hittar du några exempel på aktiviteter och utflyktsmål som finns i närheten av vår lilla skånegård. Mer detaljerad information om vad Söderåsen kan erbjuda finns på soderasen.com.

Vandra 

Söderåsen är ett riktigt eldorado för dig som är vandringsintresserad. Det finns stigar och leder för alla – från lätta till avancerade. Alla lika vackra!

Söderåsens Nationalpark 

Erbjuder omväxlande naturupplevelser och är känt för sin speciella geologi, flora och sina många bokskogar. Sprickdalar som Klövahallar, Skäralid med Kopparhatten och Nackarpsdalen med Odensjön är välkända platser som motiverar ett besök.

Finnstorp

Beläget mellan Kågeröd och Stenestad på Söderåsens sydsluttning, erbjuder rika möjligheter till naturupplevelser. Varför inte en promenad i området följt av en fika intill sjön.

Cykla

Att cykla är att uppleva med alla sinnen. På Söderåsen finns många vackra cykelvänliga vägar och det är tätt mellan sevärdheterna.

Bad

Det finns flera trevliga badplatser på och runt Söderåsen, allt från inomhus simhallar till friluftsbad och insjöbad.

Cykla dressin

Ta med familjen på en dressintur. Cykla tur och retur längs den 6 km långa veteranjärnvägen mellan Ljungbyhed och Klippan.

Fiska

Vare sig du är nybörjare eller erfaren fiskare kan få regioner erbjuda ett så variationsrikt fiske.

Stenestads kyrka

Skånes högst belägna kyrka, 188 meter över havet. Den har bevarat sin ursprungliga byggnadsform från medeltiden.

Geocaching

Var med om något verkligt spännande! En modern skattjakt, med bärbar GPS-enhet istället för karta.

Klåveröd

Beläget mellan Knutstorp och Ljungbyhed mitt på Söderåsen. Här finns bland annat Svartesjö, en av åsens naturliga sjöar. Här finns också Traneröds mosse, Höjehall och Vargdalen.

Golf

I Skåne är golf en riktig folksport. Därför kan vi erbjuda dig många fina banor av vitt skilda karaktärer: skogs- eller parkbanor och banor med fantastisk utsikt.

Kropp & Själ

Motion, friskvård, massage, spa – behandlingar från topp till tå.

Köra motorcykel

Med motorcykel kring Söderåsen finns det något för allas intresse. Grus eller asfalt – du väljer själv. Längs vägarna ser du ett Skåne som du inte visste om.

Motorsport

Ring Knutstorp – The valley of speed. Den klassiska motorsportanläggningen ligger vackert belägen vid foten av Söderåsen.

Naturguidning

Vill du uppleva mer av en tur på Söderåsen, följ med på en guidad vandring.

Paddla kanot

Rönne å bjuder både på stilla vatten och spännande forsar.

Rid på tur

Det spelar ingen roll om du är en van ryttare eller aldrig har suttit på hästryggen. Det finns en häst för alla.